Skip to main content

Wat betekent rijk zijn voor jou?

Wanneer je het woord ‘rijk’ hoort, waar denk je dan aan? Grote huizen met zwembaden, glimmende auto’s en stapels geld? Dat is vaak wat we op televisie zien. Maar betekent rijk zijn alleen dat je veel geld hebt? Of is er meer?

Meer dan alleen geld

Natuurlijk, met veel geld kun je mooie dingen kopen en fijne vakanties hebben. Maar er zijn andere soorten rijkdom die niets met geld te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan vriendschappen. Een goede vriend of vriendin waarmee je kunt lachen, huilen en geheimen kunt delen, is onbetaalbaar!

Gezond zijn is ook een soort rijkdom. Kunnen rennen, spelen, lachen zonder pijn of zorgen, dat is heel waardevol. En wat dacht je van een liefdevol gezin? Mensen die om je geven, je steunen en er altijd voor je zijn.

Wat zeggen andere kinderen?

We vroegen aan verschillende kinderen wat ‘rijk zijn’ voor hen betekent. De antwoorden waren verrassend en heel verschillend. Sommige kinderen dachten meteen aan geld, terwijl anderen dachten aan hun huisdier, hun oma of de leuke tijden met vrienden. Lees hier wat andere kinderen zeggen over rijk zijn.

Wat vind jij belangrijk?

Dus, rijk zijn kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor de een is het een dikke bankrekening, terwijl het voor de ander gaat om de momenten met familie en vrienden.

Stel jezelf eens de vraag: wat is voor jou ├ęcht belangrijk? Als je zou moeten kiezen tussen een berg geld of een leven vol liefde, lachende vrienden en goede gezondheid, wat zou je dan kiezen?

 

Lees ook: De 5 duurste geldweetjes