Skip to main content

Waar geef jij je geld aan uit?

Geld uitgeven kan superleuk zijn, vooral als je net je zakgeld hebt gekregen of een leuk bedrag voor je verjaardag. Maar waar geef jij je geld aan uit? Geef je het meteen uit, stop je het in een spaarpot of geef je misschien wel iets aan een goed doel? Het leukste van alles? Er is geen goed of fout!

Sparen: Denken aan later

Sommige kinderen houden ervan om hun geld op te sparen. Misschien wil je sparen voor dat coole spel, een nieuwe fiets of zelfs een gave vakantie. Door je geld te sparen, kun je later iets groters kopen. En zeg nou zelf, het is toch een heerlijk gevoel om je spaarpot te zien groeien?

Shoppen: Geniet nu!

Andere kinderen vinden het fijn om hun geld uit te geven aan iets leuks, zoals speelgoed, games, kleren of snoep. Het is heerlijk om van je eigen geld iets te kopen waar je echt blij van wordt. En dat mag natuurlijk ook! Het is jouw geld, en soms is het goed om jezelf te trakteren op iets leuks.

Steunen: Help een ander

Sommige kinderen kiezen ervoor om een deel van hun geld aan een goed doel te geven. Dit kan iets zijn als een dierenopvang, kinderen in andere landen helpen of een milieuorganisatie. Het geeft een warm gevoel om te weten dat jouw geld helpt om de wereld een beetje beter te maken.

Combi: Een beetje van alles

Je kunt natuurlijk ook een combinatie van bovenstaande dingen doen! Misschien spaar je een deel, geef je een deel uit en doneer je een deel aan een goed doel. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt met je geld.

Wil je zien waar andere kinderen voor kiezen? Bekijk dan dit filmpje waarin Tijs en Fleur laten zien wat zij met hun geld doen!

Conclusie

Wat je ook kiest, het is belangrijk dat je bewuste keuzes maakt en doet wat goed voelt voor jou. Je hoeft niet alleen maar te sparen, je mag ook genieten van je geld. Onthoud: het is jouw geld en jouw keuze!

 

Lees ook: Wat is mobiel betalen?