Skip to main content

Hoe werkt internetbankieren?

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de manieren waarop we onze bankzaken regelen.

Hoe deden we het eerst?

Voordat de bank-app er was, gingen mensen naar de bank toe om hun bankzaken te regelen. Het openen van een nieuwe rekening, het uitvoeren van transacties, het betalen van rekeningen en het controleren van saldo’s waren allemaal taken die tijd en moeite kostten. Het vereiste bezoeken aan de bank en vaak lange wachtrijen. Het was een omslachtig proces dat niet altijd even efficiënt was.

De opkomst van internetbankieren

Met de opkomst van internet en de groeiende mogelijkheden van technologie werd internetbankieren geïntroduceerd. Mensen kregen toegang tot hun bankrekeningen en financiële transacties konden uitvoeren via een beveiligde online omgeving. Hierdoor werd bankieren veel sneller, gemakkelijker en toegankelijker.

De voordelen van internetbankieren

Internetbankieren heeft tal van voordelen ten opzichte van traditioneel bankieren. Ten eerste het gemak en flexibiliteit. Met internetbankieren krijgen mensen 24/7 toegang tot hun rekeningen, waar ze ook zijn, via een computer, laptop of zelfs mobiele apparaten. Bankzaken kunnen op elk moment worden geregeld, zonder dat je gebonden bent aan de openingstijden van de bankfilialen.

De opkomst van de bankenapp

Toen de smartphones en mobiele technologieën populairder werden ontwikkelden banken speciale mobiele applicaties, ook wel bankenapps genoemd. Toen konden gebruikers rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaten toegang krijgen tot hun bankrekeningen. Met een bankenapp kan je gemakkelijk je saldo controleren, transacties uitvoeren, betalingen doen en zelfs contactloos betalen met hun telefoon.

Je kan nog steeds naar een bank gaan als je hulp nodig hebt of internetnet bankieren gebruiken. Maar tegenwoordig gebruiken de meeste mensen de bankenapp. Dit werkt het snelste en makkelijkste.

Nog meer filmpjes? Kijk naar: