Skip to main content

Hoeveel geld kan je pinnen?

Pinnen is een alledaagse activiteit, maar soms gaat het niet zoals gepland. Hieronder vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen en problemen rondom het gebruik van geld- en betaalautomaten.

Hoeveel geld kan je pinnen?

  • Bij een geldautomaat € 1.000 per dag. Soms is het bedrag dat je in 1x bij een geldautomaat kunt pinnen lager dan je wilt opnemen. Pin dan een paar keer tot je het bedrag bij elkaar hebt.
  • Bij een betaalautomaat in winkels € 2.500 per dag.

Ben je jonger dan 22 jaar? Dan kan het zijn dat er andere pinlimieten gelden voor jouw bankrekening. Check dit bij jou eigen bank.

Geld ingeslikt door de geldautomaat?

Als een geldautomaat je geld inneemt, neem dan direct contact op met je eigen bank. Zij zullen het probleem voor je oplossen.

Verkeerd bedrag afgeschreven?

Als er een verkeerd bedrag van je rekening is afgeschreven, neem ook dan contact op met je bank. Geldmaat kan de gegevens van je rekening niet inzien en kan je hierbij niet helpen.

Waarom geen biljetten van 100 Euro?

Geldautomaten bevatten biljetten van 10, 20 en 50 euro, omdat dit de meest gebruikte coupures zijn.

eerst nederlandse bankbiljet Facebook Post 32
100 euro biljetten worden niet vaak gebruikt

Pinnen binnen en buiten Europa

Je kunt in Nederland en in de rest van Europa bij elke geldautomaat contant geld opnemen. Wil je geld opnemen of betalen buiten Europa? Check dan de specifieke voorwaarden en mogelijkheden op de website van je bank.

Paslimieten in Nederland en Europa

Je standaard paslimieten zijn in Nederland en Europa hetzelfde. Wil je je limiet tijdelijk verhogen? Dat kan alleen binnen Nederland. In Europa geldt altijd je standaard limiet.

6-cijferige pincode?

Soms vraagt een betaal- of geldautomaat om een 6-cijferige pincode. Toets dan gewoon je 4-cijferige pincode in en druk op de groene knop.

Tijdelijk meer geld opnemen

Voor een grote aankoop kun je online de pinlimiet van je betaalpas tijdelijk verhogen. Zo kun je grotere bedragen betalen in Nederlandse winkels of meer contant geld opnemen bij een geldautomaat in Nederland. Zorg ervoor dat je voldoende saldo op je rekening hebt.

Retourpinnen: Niet goed, geld terug

Als je niet tevreden bent over een aankoop en je krijgt je geld terug, kan retourpinnen handig zijn. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort op je betaalrekening. Volg de instructies van de winkelier en bewaar de retourpinbon als bewijs.

Pinnen is meestal eenvoudig en probleemloos, maar het is goed om te weten wat je moet doen bij problemen. Zorg dat je op de hoogte bent van je paslimieten en mogelijkheden, en neem bij twijfel contact op met je bank.

Ook interessant voor jou:
hoe werken criminelen online

Hoe werken criminelen online?

hoe-moet-je-pinnen

Hoe werkt een pinautomaat?

Eurowijsheidjes heeft een pinpas waarde

Heeft een pinpas waarde?