Skip to main content

Kan je als kind een eigen bedrijf beginnen?

Heb jij een geweldig idee voor een eigen bedrijf, maar vraag je je af of het mogelijk is om als kind een onderneming te starten? Het antwoord is ja! Ook al ben je nog geen achttien jaar oud, je kunt nog steeds je eigen bedrijf beginnen en je ondernemersdromen najagen. Maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Vraag toestemming aan je ouders

Ten eerste is het belangrijk om toestemming te vragen aan je ouders voor belangrijke beslissingen. Dit geldt vooral als je online bestellingen wilt doen, een zakelijke bankrekening wilt openen of geld wilt uitgeven aan reclame op sociale media. Je ouders kunnen je helpen om verstandige keuzes te maken en je te begeleiden bij het opzetten van je bedrijf.

Inschrijven bij Kamer van Koophandel

Daarnaast moet je misschien je bedrijf registreren bij de Kamer van Koophandel (KVK). Dit is niet altijd nodig, vooral als je maar af en toe geld verdient of alleen aan familie en vrienden verkoopt. Maar als je regelmatig geld verdient en vaste klanten hebt, moet je je waarschijnlijk wel registreren. Twijfel je hierover? Bel dan samen met je ouders het KVK Adviesteam voor meer informatie.

Houd je aan de regels

Het belangrijkste is om je aan de regels te houden. Of je nu zelfgemaakte armbandjes verkoopt of optreedt als DJ, iedereen die een bedrijf begint moet zich aan bepaalde regels houden. Volg het stappenplan voor het starten van een bedrijf onder de 18 om erachter te komen welke regels voor jou van toepassing zijn. Met een goede planning, toewijding en de steun van je ouders, kun je jouw eigen bedrijf tot een succes maken!

Ook interessant voor jou:
Eurowijs Kids reporters

Eurowijs Kids reporters

euro in europa

In hoeveel landen betalen ze met de euro?

10 euromunt|10 euro munt

Euromunten van 5 en 10 euro