Skip to main content

Hoeveel geld kost het duurste kenteken?

Heb je ooit stilgestaan dat iemand heel veel geld wil betalen voor een kentekenplaat? De meesten van ons waarschijnlijk niet, maar iemand in Dubai heeft een nieuw record gezet. Voor het kenteken ‘P7’ is een duizelingwekkende € 13,6 miljoen neergeteld. Dat is € 13.600.000,00.
hoeveel kost het duurste kenteken bron: autoweek.nl

Het goede doel

Maar voordat je denkt dat dit puur voor de luxe is, heeft deze aankoop een lieve wending. De opbrengst gaat naar een geweldig doel. De organisatie ‘1 Billion Meals Endowment’ heeft als missie om tegen 2025 één miljard maaltijden te verstrekken aan mensen die honger hebben over de hele wereld. Door zoveel te betalen voor dit bijzondere kenteken, helpt de koper mee om deze missie werkelijkheid te maken.

Kenteken als statussymbool

In landen als Dubai, maar ook in België, de VS en het VK, kun je een beetje spelen met je kenteken. Het zijn zogenaamde ‘vanity plates’ of ‘ijdelheid-kentekens’. Ze zijn vaak persoonlijk en kunnen een statussymbool zijn.

Hoewel er in Nederland ooit plannen waren om zulke kentekens in te voeren, is dat nooit gebeurd. Maar wie weet, misschien komt het ooit nog. En als dat zo is, laten we dan hopen dat we net als de gulle koper in Dubai ook iets goeds kunnen doen met onze keuzes!

Ook interessant voor jou:
eerste-nederlandse-bankbiljet

Hoe oud is het eerste Nederlandse bankbiljet?

oude munten

Wanneer werden de eerste munten gemaakt?

Eurowijsheidjes De ribbeltjes op munten

De ribbeltjes op de euromunten