Skip to main content

Hoe werkt Marktplaats?

Je hebt vast wel eens in je kast gekeken en gedacht: “Waarom heb ik zoveel spullen die ik niet meer gebruik?” Misschien zijn het boeken die je hebt uitgelezen, kledingstukken die niet meer passen, of speelgoed waar je te oud voor bent geworden. In plaats van deze spullen te laten verstoffen, waarom zou je ze niet verkopen en er een zakcentje aan overhouden?

Verdienen én recyclen

Websites zoals Marktplaats en Vinted maken het makkelijker dan ooit om je spullen te verkopen. Binnen een paar minuten kan je een advertentie online hebben en wachten op geïnteresseerde kopers. En terwijl je extra geld verdient, geef je je spullen ook een tweede leven. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet!

Een tweede leven voor je kleding

Kleding heeft een grote impact op het milieu. De productie ervan kost veel water, energie en grondstoffen. Door je kleding op Vinted te verkopen, geef je het een tweede kans. Hierdoor hoeven mensen minder nieuwe kleding te kopen, wat weer beter is voor de aarde.

Veilig verkopen

Het is natuurlijk fantastisch om online te verkopen, maar het is wel belangrijk om alert te blijven (lees ook Marktplaats fraude). Hoewel de meeste kopers betrouwbaar zijn, zijn er altijd een paar boeven die proberen te profiteren. Hier zijn enkele tips om veilig te verkopen:

  1. Maak duidelijke afspraken over prijzen, verzendkosten en de manier van betalen.
  2. Als je afspreekt om het product persoonlijk te overhandigen, kies dan voor een openbare plek, zoals een druk winkelcentrum.
  3. Als je besluit om je spullen op te sturen, zorg dan dat je een track & trace-code krijgt. Zo kunnen zowel jij als de koper zien waar het pakket is.
Ook interessant voor jou:
hoe-zit-het-met-de-digitale-euro

Hoe zit het met de digitale euro?

Eurowijsheidjes een gescheurd bankbiljet

Everon heeft een gescheurd bankbiljet. Wat nu?

welke-metalen-zitten-in-de-munten

Welke metalen zitten in de munten?