Skip to main content

Wat betekent iDEAL betalen?

Iedereen die wel eens online heeft gewinkeld, kent het wel: je hebt iets leuks gevonden en wilt het kopen. Maar hoe betaal je dan? Met iDEAL natuurlijk! Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Laten we dit mysterie eens ontrafelen.

Wat is iDEAL?

iDEAL is een betaalmethode waarmee je online aankopen direct kunt betalen via je eigen bank. Het werkt samen met bijna alle Nederlandse banken. Als je iets koopt en je kiest voor iDEAL, word je automatisch naar het inlogscherm van je eigen bank geleid. Daar kun je, net zoals bij online bankieren, inloggen en de betaling goedkeuren.

Snel en veilig

Een van de redenen waarom iDEAL zo populair is, is dat het heel snel en veilig is. Het geld wordt direct overgemaakt en de verkoper krijgt meteen een bevestiging. Dus je bestelling wordt vaak ook snel verwerkt!

Maar let op:

Het zien van het iDEAL logo op een site betekent inderdaad dat de betaalmethode veilig is. Maar dat betekent nog niet dat de hele webshop betrouwbaar is. Altijd slim dus om even te checken of de webshop ook goede reviews heeft of een keurmerk. Zo weet je zeker dat je bestelling echt aankomt.

Wat is automatisch incasso?

Naast betalen met iDEAL is er nog een andere handige manier om je rekeningen te betalen: het automatisch incasso. Wat is dat dan? Met een automatisch incasso geef je bedrijven toestemming (dat noemen we een machtiging) om geld van jouw rekening af te halen. Zo vergeet je nooit om een rekening op tijd te betalen. Handig toch?

Verschil met iDEAL

Er is wel een verschil tussen iDEAL en automatisch incasso. Bij iDEAL kies je zelf wanneer je betaalt. Je gaat naar de webshop, kiest je product, en betaalt direct. Bij automatisch incasso gaat het automatisch, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Maar je moet wel eerst toestemming geven!

Samengevat

iDEAL is dus een super handige manier om online te betalen. Het is snel, makkelijk en veilig. Maar vergeet niet om altijd even te checken of de webshop zelf ook te vertrouwen is. En als je nooit een rekening wilt vergeten? Dan is automatisch incasso een goede keuze! Welke methode gebruik jij het liefst?

Ook interessant voor jou:
pincode in nederland

Wat is een creditcard?

contactloos betalen|contactloos betalen

Wat is contactloos betalen?

hoe-betalen-eskimo's

Hoe betalen Eskimo’s?