Skip to main content

Wat is een tegenrekening?

Heb je wel eens gehoord van een tegenrekening? Wat is het precies en waarom hebben we het nodig?

Je kan niet betalen met een spaarrekening

Een tegenrekening is een betaalrekening die gekoppeld is aan je spaarrekening. Stel dat je iets wilt kopen maar je hebt niet genoeg geld op je betaalrekening staan. Dan heb je geld van je spaarrekening nodig. Je kan niet rechtstreeks betalen met een spaarrekening dus je moet geld overzetten van je spaarrekening naar een betaalrekening.

Waar moet een tegenrekening aan voldoen?

Allereerst moet het een betaalrekening zijn. Dat betekent dat je er geld mee kunt overmaken en betalingen kunt doen. Dit is belangrijk omdat het helpt om je identiteit te controleren wanneer je geld wilt overboeken van je tegenrekening naar je spaarrekening.

Alleen jij kan geld overboeken

Ook staat een tegenrekening altijd op dezelfde naam als je spaarrekening. Dit zorgt ervoor dat je alleen geld naar jezelf kunt overboeken. En het voorkomt dat boeven bij je geld kunnen komen.

Rekeningen bij dezelfde bank

Het kan handig zijn om al je bankzaken bij één bank te regelen. Maar dat hoeft niet. Je mag zelf kiezen waar je bankiert. Je moet wel goed kijken naar de kosten van een bankrekening. Totdat je 18 jaar bent zijn de meeste rekeningen gratis. Als je 18 jaar wordt moet je soms gaan betalen, dus goed om dit te checken.

Ook interessant voor jou:
wat is IBAN

Wat is IBAN?

wat-doet-een-bank

Wat doet een bank?

Eurowijs goud

Waarom heeft Nederland een voorraad goud?