Skip to main content

Wat is een bank app?

Als je een betaalrekening en/of een spaarrekening hebt is het belangrijk dat je overzicht hebt. Hoeveel geld komt erbij en hoeveel geld geef je uit? Je kunt dit overzicht zien op de computer met internet bankieren, maar nog veel handiger, sneller én veiliger is de app van jouw eigen bank.

Iedere bank heeft een eigen app. En natuurlijk zijn de apps goed beveiligd. Je moet inloggen met je eigen code, vaak is dat de code of gezichtsherkenning van je telefoon. Deze code is natuurlijk net zo geheim als je pincode. Dus vertel deze aan niemand, schrijf de code nergens op en laat je telefoon niet ergens slingeren.

Wat kun je met de banken app?

  • Je ziet het saldo van je rekening. Staat er nog genoeg geld op?
  • Alle betalingen zie je onder het kopje ’transacties’ staan. Van wie heb jij geld gekregen en aan wie heb jij geld betaald.
  • Je kunt met de app geld overboeken. Naar jouw eigen rekening of naar andere rekeningen.
  • Je kan met de app een betaalverzoek versturen.
  • Wat ook heel makkelijk is, is dat je online spaarpotjes aan kunt maken. Zo wordt sparen nog makkelijker.

Is een bank app veilig?

Nederlandse banken weten dat er soms problemen zijn met mobiele telefoons. Maar als je een bank app downloadt uit de normale appwinkel, is de kans heel klein dat er iets fout gaat. De bank apps zijn namelijk extra goed beschermd. Er zijn bijvoorbeeld regels over hoeveel geld je maximaal met de app kunt overmaken. Ook kun je niet zomaar geld sturen naar een nieuw rekeningnummer dat je nog nooit eerder hebt gebruikt. Banken houden ook altijd in de gaten of er geen vreemde dingen gebeuren met je geld, of je nu op je telefoon of computer kijkt.

Tot nu toe is er in Nederland nog nooit iets misgegaan met deze bank apps. Dus ze zijn veilig. Maar de banken blijven wel opletten om dat zo te houden. Denk je dat er iets niet goed is met je bank app? Vertel het dan meteen aan je ouders. Als we allemaal goed opletten en de regels volgen, blijft alles veilig!

Ook interessant voor jou:
later als ik groot ben

Wat doet een bankdirecteur?

hoe-regel-je-je-bankzaken-op-je-mobiel

Geldzaken op je mobiel

Eurowijs goud

Waarom heeft Nederland een voorraad goud?