Een spaarrekening is een rekening waar je geld op zet dat je voorlopig niet nodig hebt. Je kunt het voorlopig missen. Als je bijvoorbeeld aan het sparen bent voor iets van je verlanglijstje. Of je wilt een reservepotje hebben voor als er onverwacht iets kapot gaat of gewoon omdat je nog niet weet wat je met het geld wil doen. Over het geld dat op een spaarrekening staat, ontvang je rente.

Wil je weten hoe je moet sparen? Kijk dan naar dit filmpje.

Betaalrekening

Naast een spaarrekening bestaat er ook een betaalrekening. Dit is een rekening waar je geld op zet dat je meteen nodig hebt. Vandaag, morgen of volgende maand. Als je geld gaat pinnen dan wordt het geld van de betaalrekening afgehaald. Ook online betalingen gaan altijd via de betaalrekening. Je kunt geen geld betalen met je spaarrekening.

Iedere betaalrekening heeft een eigen nummer. Dit heeft een IBAN. Deze letters staan voor International Bank Account Number. Je gebruikt dit nummer als je geld wilt overmaken naar een andere rekening.

Overzicht houden

Als je meerdere bankrekeningen hebt dan is het belangrijk om overzicht te houden over je bankzaken. Dat is heel makkelijk met een Mobiel Bankieren app.