Skip to main content

Waarom is tweedehands Lego niet meer veel waard?

De waarde van tweedehands spullen, zoals LEGO, hangt af van hoeveel mensen het willen hebben en hoeveel ervan beschikbaar is. LEGO is heel populair en er is veel van gemaakt. Er is dus veel aanbod. Als veel mensen hun oude LEGO verkopen, kan de prijs dalen omdat kopers meer keuze hebben.

Speciale sets of gewone blokjes

Sommige LEGO-sets zijn speciaal, zoals een zeldzame Star Wars-set die niet meer wordt gemaakt. Die kunnen juist meer waard worden. Maar gewone blokjes? Daar zijn er zoveel van dat ze niet veel opbrengen als je ze gaat verkopen.

Verkopen toch interessant?

Ook al lijkt het alsof je niet veel geld krijgt voor je tweedehands LEGO, verkopen heeft voordelen. Stel je voor, je LEGO ligt maar in de kast. Het verzamelt stof en je doet er niets mee. Verkopen kan dan betekenen dat je LEGO weer gebruikt wordt. En jij hebt weer ruimte voor iets nieuws of geld voor iets anders dat je leuk vindt.

De waarde van hergebruik

Verkopen gaat niet alleen over geld. Het is ook goed voor het milieu. In plaats van nieuw te kopen, geeft iemand jouw oude LEGO een tweede leven. Dat is duurzaam en slim.

lego 2

Tips voor het Verkopen van LEGO

  • Compleet: Probeer volledige sets te verkopen. Die zijn vaak meer waard.
  • Schoon: Maak je LEGO schoon voordat je het verkoopt. Dat ziet er beter uit.
  • Pakketjes: Groepeer themablokjes samen. Een pakketje ridders of ruimtevaarders is leuker dan een hoopje gemixte blokjes.

Conclusie

Tweedehands LEGO is soms weinig waard, maar dat betekent niet dat verkopen waardeloos is. Elk verkocht blokje brengt plezier voor de koper en een klein beetje zakgeld voor jou. En het mooie? Je geeft je speelgoed een nieuwe kans bij iemand anders thuis!

Ook interessant voor jou:
wat-is-beleggen

Wat is beleggen?

Eurowijsheidje Welke munt is groter|Eurowijsheidje Welke munt is groter

Welke munt is groter?

waar zijn guldens gebleven

Waar zijn guldens gebleven?