Skip to main content

0 eurobiljet

Bestaat een 0 eurobiljet? Ja, het zijn echte biljetten en voldoen aan alle eisen van eurobiljetten. Ze zijn paars van kleur en  niets waard dus je kunt er niet mee betalen.

Waarom bestaan deze biljetten?

Deze biljetten worden gemaakt om toeristische plekken onder de aandacht te brengen. Of de biljetten worden gemaakt voor bijzondere gebeurtenissen. De Europese Centrale Bank drukt deze biljetten. Op de Nederlandse 0 eurobiljetten staan bijvoorbeeld afbeeldingen van de Keukenhof, de schilder Rembrandt van Rijn en de herdenking van de Watersnoodramp. Maar ook van het eiland Terschelling en de Grand Prix van Zandvoort.

Beschikbaar in kleine oplages

De 0 eurobiljetten worden in kleine aantallen gedrukt. Verzamelaars willen deze biljetten heel graag hebben, dus de kans dat je er ooit echt eentje tegenkomt in is heel erg klein.

Als je het biljet in de winkel uitgeeft heeft het geen waarde. Maar doordat verzamelaars ze graag willen, hebben de biljetten wel een verzamelaarswaarde. Op de site van de Koninklijke Nederlandse Munt kan je deze biljetten kopen. Voor € 4,95 heb je een uniek 0 eurobiljet, maar sommige zijn veel duurder.

Lees ook het artikel over: Wat zijn echtheidskenmerken?

Ook interessant voor jou:
oude munten

Wanneer werden de eerste munten gemaakt?

Hoe word je rijk

Hoe word je rijk?

europa-watermerk

Wie is prinses Europa?