Skip to main content

Veilig internet

Als je naar een website gaat, zie je voor het www adres vaak de afkorting http of https staan. Https is de meest veilige internet verbinding van dit moment. De S staat voor secure wat betekent dat het een beveiligde, versleutelde verbinding is met een website.

Maar let op! Je weet nog steeds niet of het bedrijf dat achter de website zit een betrouwbaar bedrijf is. Wil je zeker weten of een website betrouwbaar is? Kijk dan naar het certificaat op de website: klik met je muis op het slotje in de adresbalk. Je ziet dan een certificaat. Controleer of die is verleend door een bekend bedrijf. Alleen dan weet je zeker of de website betrouwbaar is.

Geldcriminelen

Jammer genoeg zijn er veel verschillende soorten geldcriminelen. Allemaal boeven die toegang willen krijgen tot jouw gegevens om uiteindelijk aan jouw geld te komen. Ben slimmer en zorg ervoor dat je phishing, shoulderen en whats app criminaliteit herkent.

Veilig gebruik van je mobiel

Niet alleen op de computer maar ook met je mobiel moet je zorgen dat je veilig internet. Alleen is bij apps geen slotje zichtbaar. Het belangrijkste om te weten is dat je bij openbare gratis Wifi geen apps opent met persoonlijke informatie, zoals bijvoorbeeld je Mobiel Bankieren app. Met een open netwerk kunnen hackers makkelijker bij jouw gegevens komen. Dus gebruik de apps alleen bij een betrouwbaar, gesloten netwerk.

Ook interessant voor jou:
50 euro biljet

Wordt het 50 euro biljet het meest vervalst?

Whatsapp-fraude

WhatsApp-fraude: Hoe bescherm je jezelf?

wachtwoordkraaktest

Doe de wachtwoordkraaktest!