Skip to main content

Betalen met gezichtsherkenning

Stel je voor: je staat in een winkel, klaar om te betalen voor je aankopen. In plaats van je pinpas of telefoon te pakken, kijk je gewoon naar een camera. In een oogwenk is je betaling gedaan. Dit is geen scène uit een sciencefictionfilm, maar de realiteit in Dubai, dankzij de technologie van gezichtsherkenning.

Wat is gezichtsherkenning?

Gezichtsherkenning is een technologie die gebruik maakt van camera’s en software om gezichten te identificeren. Het kan unieke kenmerken van een gezicht herkennen, zoals de afstand tussen de ogen en de vorm van de kin. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt, niet alleen voor beveiliging, maar nu ook voor het doen van betalingen.

Hoe werkt het in Dubai?

In Dubai wordt deze vooruitstrevende technologie gebruikt om het winkelen sneller en gemakkelijker te maken. Winkels, restaurants en zelfs sommige taxi’s zijn uitgerust met speciale camera’s. Als je in Dubai bent en iets wilt kopen, hoef je alleen maar je gezicht te laten scannen door deze camera’s. De technologie herkent je en koppelt je gezicht aan je betaalgegevens. Zo wordt betalen net zo simpel als glimlachen!

Veiligheid en privacy

Misschien vraag je je af: is dat wel veilig? Dubai’s overheid en de bedrijven die deze technologie gebruiken, verzekeren dat de veiligheid en privacy van gebruikers voorop staan. Ze gebruiken geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens en financiële informatie beschermd zijn.

Ook interessant voor jou:
wat-is-mobiel-betalen

Wat is mobiel betalen?

Hoe-werkt-contactloos-betalen

Hoe werkt contactloos betalen?

hoe werkt Google Pay

Hoe werkt Google Pay?