Om kinderen de waarde van geld te laten ontdekken is het goed om bij jonge kinderen te starten met het geven van contant geld. Zo leren ze munten herkennen en ze leren rekenen met geld. B aankopen zien kinderen dat geld een ruilmiddel is: je geeft geld en je krijgt hier een artikel voor terug.

Tip!
Geef iedere week het zakgeld in verschillende munten. Geef 50 cent bijvoorbeeld als 1x 50 eurocent munt en de volgende keer 5x 10 eurocent munten.

Stap voor stap

Naast kinderen leren omgaan met contant geld is het ook enorm belangrijk dat ze leren omgaan met digitaal geld. Het is namelijk fijn als ze tijd krijgen om samen met jou te oefenen met digitaal geld. Open daarom op tijd een betaalrekening met een pinpas. Oefen samen en leer je kind veilig pinnen (link naar artikel).

De overstap naar de middelbare school

Gaat jouw kind naar de middelbare school? Dan is een eigen pinpas onmisbaar. Op veel middelbare scholen gaan ze er van uit dat je kind een eigen pinpas heeft. In veel schoolkantines kan er bijvoorbeeld alleen digitaal worden betaald. En ook met betaalverzoeken en online shoppen, is een pinpas onmisbaar.

Kijk mee!

Het voordeel van een betaalrekening is dat je als ouder via de Mobiel Bankieren app van de bank mee kunt kijken. Zo kan je jouw kind helpen bij het overzicht houden en tips geven om te sparen.

Leestip:
Vanaf welke leeftijd geef je jouw kind een pinpas?