Themabladen

Deze themabladen zijn geschreven voor thuisonderwijs en onderwijs op afstand. Leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met filmpjes en opdrachten. Er kan een keuze worden gemaakt uit verschillende opdrachten. Zo kan een leerkracht er voor zorgen dat de opdrachten aansluiten bij het niveau van de leerlingen.

Pinautomaat

Pinnen

Hoe werkt een pinautomaat? En heeft een pinpas zonder pincode ook waarde? En sinds wanneer is de pinpas er eigenlijk? En waarom waren winkeliers in eerste instantie niet enthousiast over het pinnen. Leerlingen leren alles over pinnen en de geschiedenis van het pinnen met dit themablad.

Themablad PINNEN
(niveau 7 en 8)

Themablad PIN GESCHIEDENIS
(onderbouw VO)

Vals geld

Vals geld

Herkennen leerlingen vals geld? En weten zij wat echtheidskenmerken zijn?
Welk biljet wordt het meest vervalst en wat moet je eigenlijk doen met een vals biljet

Themablad VALS GELD
(niveau 4, 5, 6 en 7)

winkeltje spelen

Winkeltje spelen

Gaan jouw kleuters weleens mee boodschappen halen? En (her)kennen ze alle euromunten?
Ontwerp, knip en plak eigen munten, biljetten en pinpassen voor het winkeltje in de klas of thuis.

Themablad WINKELTJE SPELEN
(kleuters en niveau 3)

De bank

Banken

Waarom is er eigenlijk een bank? Welke Nederlandse banken kennen jouw leerlingen? En wie van jouw leerlingen heeft de beste spaar tip?
Leerlingen leren alles over banken met dit thema.

Geld tellen

Geld tellen

Welke munt is groter? 50 cent of 1 euro?
Wie staat er op de Nederlandse euromunt afgebeeld? En waarom hebben munten eigenlijk ribbeltjes? Leerlingen leren alles over het tellen van geld met dit themablad.

Themablad GELD TELLEN
(niveau 2 en 3)

Reclame

Reclame

Hoeveel merken kennen jouw leerlingen? Waar kom je reclame eigenlijk allemaal tegen? En waarom maken bedrijven reclame? Laat leerlingen zelf een reclame filmpje maken. Leerlingen leren alles over reclame en merken met dit thema.

 

 

Themablad MERKEN
(onderbouw VO)

sparen

Sparen

Hoe ziet de spaarpot van jouw leerlingen eruit? En welke spaardoelen hebben ze? Leerlingen leren alles over sparen met dit themablad.

Themablad SPAREN
(niveau 3, 4 en 5)

Wat is een geldezel

Geldcriminaliteit

Welke geldboeven zijn er allemaal? Weten jouw leerlingen wat phishing is en wie geldezels zijn? En wat kan je doen om je hiertegen te beschermen? Leerlingen leren alles over geldcriminaliteit met dit werkblad.

Themablad GELDBOEVEN
(niveau 6, 7 en 8)

Themablad GELDCRIMINALITEIT
(onderbouw VO)

Geld verdienen

Geld verdienen

Wie van jouw leerlingen doet weleens een klusje? Voor welke klusjes krijg je geld? En voor welke huishoudelijke klusjes juist niet? Leerlingen leren alles over klusjes met dit werkblad.

Themablad GELD VERDIENEN
(niveau 5, 6 en 7)

De euro

De euro

Hoeveel munten en biljetten zijn er? Hoe zien euromunten eruit? En welke dieren staan er op euromunten? Leerlingen leren alles over de euro met dit themablad.

Themablad DE EURO
(niveau 4, 5 en 6)

Middelbare school

Middelbare school

Hoe bereid je je voor op de middelbare school? Waar moet je op letten en hoe houd je overzicht over je geldzaken? Leerlingen leren meer over de overstap van basisschool naar middelbare school.

Dit themablad komt binnenkort online.