Veel ouders hebben een spaarrekening geopend voor hun kinderen. Vaak al bij de geboorte van een kind. Open je voor jouw kind een eigen betaalrekening? Open dan ook meteen een eigen spaarrekening waarop je kind zelf kan leren sparen

Waarom een eigen spaarrekening?

Als kinderen zowel een eigen betaalrekening als een spaarrekening hebben, wordt sparen veel makkelijker. Er is een duidelijke scheiding tussen betalen en sparen. Dit zorgt voor overzicht en uiteindelijk rust. Leer je kind om vanaf het begin een bepaald percentage of bedrag van het zakgeld op de spaarrekening te zetten.

Een belangrijk hulpmiddel

De bankenapp helpt hierbij. Zowel jij als jouw kind hebben inzicht in de rekeningen. Voor jouw kind fijn om snel toegang te hebben tot het saldo. Voor een ouder prettig om mee te kunnen kijken.

Kies een bank die bij je past

Een betaal- en spaarrekening is voor kinderen gratis en online makkelijk aan te vragen. Laat kinderen ook zelf meekijken welke bank bij ze past. Iedere bank heeft eigen regels en mogelijkheden. Zo kan bij de ene bank een eigen pincode worden gekozen en bij een andere bank kan de pinpas worden gepersonaliseerd. Laat kinderen zelf een keuze maken. Ook dat is belangrijk bij het leren omgaan met geld.

Ouders lezen ook deze artikelen:

Meer tips over zakgeld en financiële opvoeding? Volg Eurowijs op FacebookInstagram en Pinterest.