Digitaal geld neemt een steeds grotere rol in binnen het betalingsverkeer. Daarom is het belangrijk dat kinderen niet alleen leren omgaan met contant geld maar ook met digitaal geld. Regel daarom op tijd een eigen pinpas voor je kind. Dan kan je jouw kind hiermee helpen.

De uitdaging van digitaal geld

Digitaal geld is minder zichtbaar. Een pinpas verandert niet van vorm of kleur na een pintransactie. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren om veilig te pinnen, dat ze ontdekken hoe je overzicht houdt en hoe een Mobiel Bankieren app werkt (lees dit artikel over de app samen).

Start op de basisschool

Ouders pinnen dagelijks, kinderen veel minder frequent. Daarom is het belangrijk om op tijd te starten met oefenen met een eigen pinpas. En op tijd is op de basisschool. De meeste ouders vragen een eigen pinpas aan als kinderen in groep 6 zitten. Kijk samen met je kind dit filmpje over pinnen.

De spelregels bepaal je zelf

Het voordeel is dat iedere ouder zelf de spelregels kan bepalen over het pinnen en de pinpas. Bijvoorbeeld dat de ouder de pinpas bewaart. Of dat ouders er altijd bij zijn als er wordt gepind. Ook maximale limieten zijn in te stellen, zodat er niet per ongeluk teveel gepind kan worden. De spelregels kunnen continu worden aangepast zodat kinderen stap voor stap leren omgaan met digitaal geld.

Samen aan de slag

Door samen te oefenen en samen te ontdekken, gaat jouw kind goed voorbereid naar de middelbare school. Want daar is pinnen en contactloos betalen heel normaal. Door op tijd te beginnen met een eigen pinpas geef je jouw kind dus een voorsprong.

Pintips

  • Deel nooit je pincode met iemand.
  • Berg je pinpas veilig op.
  • Schrijf je pincode nooit op een briefje.
  • Houd je handen boven het toetsen tijdens het pinnen.
  • Laat je niet afleiden tijdens het pinnen.

 

Meer informatie: