In 2021 slaat de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht twee nieuwe herdenkingsmunten. Een munt met de afbeelding van Antoon Geesink. En een munt met een afbeelding van het Jeugdjournaal.

Olympische spelen

Antoon Geesink was een hele beroemde Nederlandse judoka. Hij werd maar liefst drie keer wereldkampioen judo en eenentwintig keer Europees kampioen judo. In 1964 stond judo voor de eerste keer op het programma van de Olympische spelen. Antoon Geesink won toen de gouden medaille (filmpje). Hij wordt gezien als een historisch Nederlands sporticoon en verdient daarom een eigen herdenkingsmunt.

De munt wordt uitgegeven voordat de Olympische Spelen in Tokyo beginnen.

40 jaar Jeugdjournaal

In 2021 bestaat het Jeugdjournaal 40 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om bijzondere aandacht te besteden aan dit nieuwsprogramma. Daarom komt er in het najaar van 2021 een herdenkingsmunt uit ter waarde van 5 euro.

Het NOS Jeugdjournaal is enorm bekend in Nederland. Er kijken heel veel kinderen en volwassenen naar. Ze vinden het vooral fijn omdat het nieuws uit de hele wereld in begrijpelijke taal wordt uitgelegd. Iedere dag is het Jeugdjournaal om 19.00 uur op TV.