Nieuwe regels over contactloos betalen

Om er voor te zorgen dat consumenten zoveel mogelijk met pinpas betalen, zijn de regels rondom contactloos betalen veranderd. Dit geldt voor alle pinpassen. Het maakt niet uit bij welke bank jij klant bent.

De transactie limiet is verhoogd van 25 naar 50 euro. Ben je in een winkel  en je moet 40 euro betalen? Dan kan je contactloos betalen zonder pin.

De cumulatieve limiet is verhoogd van 50 naar 100 euro. Heb je in totaal voor meer dan 100 euro contactloos betaald? Dan moet je eenmalig je pincode intoetsen.

Op www.pin.nl staat er een heel duidelijk filmpje met uitleg hoe contactloos betalen werkt. Weet jij waarom winkeliers graag willen dat iedereen contactloos betaalt? Lees dit artikel.

Wist jij dat…

… er in 2019 al meer dan 3 miljard contactloos is betaald? De verwachting is dat dit in 2020 nog veel hoger wordt.

Het corona virus

Er is een nieuw virus dat het coronavirus heet. Het grote nadeel van het virus is dat het heel besmettelijk is. Sommige mensen worden van dit virus een beetje ziek, een soort verkoudheid. Maar andere mensen en vooral oudere mensen kunnen heel erg ziek worden. Zelfs zo ziek dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Omdat er nog geen medicijn is tegen corona, gaan er soms ook mensen dood.

Wat kan jij doen om de verspreiding van het virus te voorkomen?

  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Raak andere kinderen niet aan
  • Hou minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen

Extra uitleg

Het jeugdjournaal heeft een filmpje gemaakt, hoe het corona virus de hele wereld over is gegaan. Interessant om te kijken!