Skip to main content

Hoe geef je slim geld uit?

Wil je weten hoe je ├ęcht slim met je geld omgaat? Het gaat niet alleen om het verdienen van zakgeld of sparen in je spaarpotje. Het geheim? Slim geld uitgeven! Maar hoe geef je slim geld uit?

Stel je voor: je hebt genoeg zakgeld gespaard voor dat coole speelgoed of die mooie game. Voordat je het koopt, stop! Vraag jezelf eerst af: Heb ik dit echt nodig? Is dit het speelgoed waar ik al heel lang van droom?

Als het antwoord “ja” is, dan is het tijd om een op onderzoek te gaan!

Doe je eigen onderzoek

Kijk eerst goed rond voordat je iets koopt. Misschien is er wel een winkel die hetzelfde speelgoed verkoopt, maar dan goedkoper. Of misschien is er een winkel die extra garantie geeft zodat je zeker weet dat je speelgoed niet snel kapot gaat.

Vergelijk de prijzen

Verschillende winkels hebben verschillende prijzen. Door te vergelijken, vind je het beste koopje!

Kijk naar kwaliteit

Het goedkoopste is niet altijd het beste. Als je iets koopt dat snel kapot gaat, moet je misschien weer iets nieuws kopen. Dat is zonde van je zakgeld! Kies dus voor dingen die lang meegaan.

Service en garantie

Soms is het slim om iets meer geld uit te geven in een winkel die goede service biedt. Wat als je nieuwe game niet werkt? Of je speelgoed breekt? Een winkel met goede service helpt je dan graag!

Ook interessant voor jou:
|Eurowijsneuzen

Eurowijsneuzen over cadeautjes

wat-is-een-geldadministratie

Wat is een geldadministratie?

Wat-vind-jij-van-tv-reclames|

Wat vind jij van TV reclames?