Skip to main content

Wat is een spaarrekening?

Een spaarrekening is een rekening waar je geld op zet dat je voorlopig niet nodig hebt. Als je af en toe geld op je spaarrekening zet, dan wordt het bedrag hoger. Zo kan je uiteindelijk iets kopen van je verlanglijstje. Geld sparen op je spaarrekening is ook handig als reservepotje. Zo heb je geld achter de hand voor als er onverwacht iets kapot gaat, of gewoon omdat je nog niet weet wat je met het geld wil doen. Over het geld dat op een spaarrekening staat, ontvang je rente.

Wil je weten hoe je moet sparen? Kijk dan naar dit filmpje.

Betaalrekening

Naast een spaarrekening bestaat er ook een betaalrekening. Dit is een rekening waar je geld op zet dat je meteen nodig hebt. Vandaag, morgen of volgende maand. Als je geld gaat pinnen dan wordt het geld van de betaalrekening afgehaald. Ook online betalingen gaan altijd via de betaalrekening. Je kunt geen geld direct betalen met je spaarrekening, dan moet je het eerst overmaken naar je betaalrekening.

Iedere betaalrekening heeft een eigen nummer. Dit heeft een IBAN. Deze letters staan voor International Bank Account Number. Je gebruikt dit nummer als je geld wilt overmaken naar een andere rekening.

Overzicht houden

Als je meerdere bankrekeningen hebt dan is het belangrijk om overzicht te houden over je bankzaken. Dat is heel makkelijk met een Mobiel Bankieren app.

 

Ook interessant voor jou:
klassenfoto van vroeger

Wat is schoolsparen?

Eurowijsheidjes Is een spaarvarken altijd roze

Welke kleur heeft een spaarvarken?

Hoe-bespaar-je-geld

Hoe bespaar je geld?