Skip to main content

Hoe maak je geld over naar een spaarrekening?

Heb je veel geld op je betaalrekening staan en wil je wat daarvan opzij zetten voor later? Dan is het een goed idee om geld over te maken naar je spaarrekening. Gelukkig is dit heel eenvoudig te doen met behulp van je bankenapp.

In 5 stappen maak je geld over

  1. Open je bankenapp: Open je bankenapp op je smartphone of tablet. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je account.
  2. Klik op de ‘overboeken’ functie: Zoek in de app naar de functieknop voor overboekingen. Dit kan verschillen per bank, maar meestal vind je deze optie in het hoofdmenu.
  3. Vul de gegevens in: Net zoals je bij een normale overboeking doet, vul je alle benodigde gegevens in. Maar in plaats van de naam en het rekeningnummer van iemand anders in te voeren, vul je nu je eigen naam en het bankrekeningnummer van je spaarrekening in.
  4. Kies het bedrag: Geef aan hoeveel geld je wilt overmaken van je betaalrekening naar je spaarrekening. Dit kan het hele bedrag zijn dat je wilt sparen of een deel ervan.
  5. Bevestig de transactie: Controleer nog een keer of alle gegevens correct zijn ingevuld en bevestig dan de overboeking. Het geld wordt nu van je betaalrekening naar je spaarrekening overgemaakt.

Houd je saldo laag

Waarom is het belangrijk om geld over te maken naar je spaarrekening? Ten eerste helpt het je om je saldo op je betaalrekening laag te houden. Als criminelen bijvoorbeeld je bankgegevens bemachtigen, is het moeilijker voor hen om toegang te krijgen tot je spaarrekening dan tot je betaalrekening.

Terugstorten kan altijd

En als je toch wat meer geld nodig hebt op je betaalrekening, kun je altijd geld van je spaarrekening naar je betaalrekening overmaken. Dit kan ook snel en gemakkelijk worden gedaan via de bankenapp.

Kortom, met een paar simpele stappen kun je geld overmaken naar je spaarrekening en zo verstandig omgaan met je financiƫn. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst!

Ook interessant voor jou:
Eurowijsheidjes Is een spaarvarken altijd roze

Welke kleur heeft een spaarvarken?

waarom-een-spaarvarken

Waarom een spaarvarken?

klassenfoto van vroeger

Wat is schoolsparen?