Skip to main content

Wat is de prijs van de duurste hamburger?

Robbert Jan de Veen, eigenaar van restaurant De Daltons, heeft in 2021 de duurste hamburger ter wereld gecreëerd: “The Golden Boy”. Weet je wat de prijs is van de duurste hamburger? €5.000,-! Deze hamburger is een beroemdheid geworden.

Geslaagde recordpoging

The Official World Record Association heeft in 2021 officieel bevestigd dat The Golden Boy de duurste hamburger ter wereld is. Een maand na zijn gedurfde recordpoging ontving De Veen zijn welverdiende certificaat. Met trots heeft hij dit certificaat bij de ingang van zijn restaurant opgehangen. Bovendien krijgt hij een vermelding in een wereldrecordboek dat later dit jaar uitkomt.

De allereerste Golden Boy werd verkocht aan sauzenfabrikant Remia. De opbrengst ging volledig naar De Voedselbank.

Bijzondere ingrediënten

Deze exclusieve burger is samengesteld uit luxe ingrediënten zoals Wagyu vlees, Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel en nog veel meer. Als finishing touch wordt de burger gepresenteerd onder een stolp met whisky geïmpregneerde rook, waardoor het helemaal bijzonder wordt als je deze hamburger besteld.

Wereldberoemd

De impact van The Golden Boy is enorm geweest, zowel lokaal als wereldwijd. Van Zoom-interviews met Amerikaanse shows tot bezoeken van Duitse cameraploegen en internationale media-aandacht. Robbert Jan de Veen is overweldigd door de interesse en erkenning.

Gelukkig is er ook een goedkopere variant die je kan bestellen. Deze heet “The Golden Crew”. Dit is een goedkoper, maar nog steeds bijzonder en heerlijk.

Ook interessant voor jou:
Spreekbeurt tips

Spreekbeurt tips!

hoeveel-vreemde-valuta

Hoeveel vreemde valuta zijn er?

welke-metalen-zitten-in-de-munten

Welke metalen zitten in de munten?