Skip to main content

Hoe werkt Google Pay?

Hoe werkt Google Pay?

Heb je ooit gehoord van Google Pay? Het is een handige manier om te betalen voor dingen zonder dat je je portemonnee tevoorschijn hoeft te halen. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Een digitale portemonnee

Google Pay is een digitale portemonnee die je kunt gebruiken om te betalen voor dingen met je smartphone. Je kunt het gebruiken om te betalen in winkels, online en zelfs om geld naar vrienden te sturen. Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk?

Download de app

Allereerst moet je Google Pay downloaden op je mobiel en je betaalkaarten toevoegen. Dit kunnen creditcards, bankpassen of zelfs cadeaubonnen zijn. Zodra je je kaarten hebt toegevoegd, ben je klaar om te gaan.

Betalen in de winkel

Als je in een winkel bent en je wilt betalen met Google Pay, hoef je alleen maar je mobiel tegen de betaalterminal te houden. Je zult een trilling voelen en een bevestiging op het scherm zien, en voilĂ , je hebt betaald!

Online shoppen

Online winkelen met Google Pay is net zo eenvoudig. Wanneer je iets wilt kopen, hoef je alleen maar te selecteren dat je met Google Pay wilt betalen en in te loggen op je account. Geen gedoe met het invullen van lange creditcardnummers of verzendadressen meer!

Snel, gemakkelijk en veilig

Google Pay maakt betalen snel, gemakkelijk en veilig. Het is als een digitale portemonnee in je mobiel – handig en altijd binnen handbereik.

Ook interessant voor jou:
Eurowijsheidjes vanaf wanneer betalen we met de euro

Sinds wanneer betalen we met de euro?

qr-code-scannen

Ken jij deze betaalvormen al?

wat-is-mobiel-betalen

Wat is mobiel betalen?