Skip to main content

Hoe werkt een overboeking?

Met behulp van je bankenapp kun je geld eenvoudig en veilig overmaken naar familie of vrienden. Dat heet een overboeking. Maar hoe werkt een overboeking eigenlijk?

In 5 stappen regel je een overboeking

  1. Open je bankenapp: Het eerste wat je moet doen is je bankenapp openen op je smartphone of tablet. Dit kan de app zijn van jouw eigen bank, zoals de SNS, Rabobank of RegioBank.
  2. Kies het bedrag: Zodra je de app hebt geopend, kies je het bedrag dat je wilt overmaken. Misschien wil je geld sturen voor een cadeau, om een rekening te betalen of gewoon om iemand te helpen.
  3. Voer de gegevens van de ontvanger in: Nu is het tijd om de naam van de ontvanger en zijn of haar bankrekeningnummer in te voeren. Het is heel belangrijk om deze gegevens goed in te vullen, anders kan het geld naar de verkeerde persoon gaan!
  4. Vul het betalingskenmerk in: Bij sommige overboekingen moet je een betalingskenmerk invoeren. Dit kan een gewone omschrijving zijn, zoals “cadeautje”, maar het kan ook een specifiek nummer zijn. Dan kan de ontvanger nog beter checken waar het geld vandaan komt.
  5. Kies wanneer je het geld wilt overmaken: Ten slotte geef je aan wanneer je wilt dat het geld wordt overgemaakt. Misschien wil je dat het meteen wordt overgemaakt, of misschien wil je het op een specifieke datum in de toekomst overmaken.

En dat is het! Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je geld overmaken naar wie je maar wilt met behulp van je bankenapp. Het is snel, gemakkelijk en veilig – de perfecte manier om financiĆ«le transacties uit te voeren zonder gedoe met contant geld!

Ook interessant voor jou:
contactloos betalen|contactloos betalen

Wat is contactloos betalen?

Eurowijsheidjes betalen in het buitenland met jouw pinpas

Kan je in het buitenland betalen met een pinpas?

Betalen met gezichtsherkenning

Betalen met gezichtsherkenning